SANTA PAU

El poble medieval es troba al sud-est de la plana d’Olot, en plena Zona Volcànica, enmig de la vall entre les serralades de Sant Julià del Mont i Santa Maria de Finestres i a 496 m sobre el nivell del mar. Comptem amb una única via de comunicació: la carretera d’Olot a Banyoles, i es troba a una distància de 150 Km de Barcelona, a 50 Km de Girona i a 9 Km d’Olot.

El 81% del territori municipal forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i dins aquest indret, hi ha punts d’interès tan especials com el Volcà de Santa Margarida, el volcà Croscat i les seves grederes volcàniques, la Fageda d’en Jordà o el salt d’aigua de Can Batlle.

És el municipi de la zona volcànica de la Garrotxa amb més volcans, un total de 13. Aquests han configurat unes morfologies particulars i uns fons de valls planeres. Els seus materials piroclàstics han generat sòls fèrtils per al conreu i una part d’aquests volcans, són els més recents de la zona i ens permeten observar morfologies i cràters molt ben conservats.

A POCS LLOCS PODRÀS TREPITJAR I GAUDIR DE TANTS VOLCANS!