Si us ve gust una excursió circular per fageda d’en Jordà i volcans de Santa Pau us expliquem com! Si voleu caminar per un bosc de faigs singulars i únic i trepitjar els volcans adormits de la Garrotxa, som-hi, que us diem com!

PER LA FAGEDA D’EN JORDÀ I VOLCANS DE SANTA PAU

Aquesta és una excursió per un dels boscs de faigs més excepcionals de Catalunya: la fageda d’en Jordà. Creix en un terreny planer, de baixa altitud (550 m) i s’assenta damunt d’una colada de lava que va emetre el volcà del Croscat. Aquesta ofereix un relleu accidentat, amb abundants prominències molt característiques, que poden assolir més de 20 m d’alçada i que reben el nom local de tossols.

La ruta us portarà fins a dos dels volcans més emblemàtics de la Garrotxa: el volcà Santa Margarida i el volcà Croscat. Aquest itinerari és circular i està pensat per començar-lo i acabar-lo en el mateix punt després de visitar tres dels llocs més coneguts i atractius del Parc Natural de la Zona Volcànica.

Excursió fageda d’en jordà i volcans de santa pau

L’inici recomanat és a l’Àrea de Can Serra (Fageda d’en Jordà), també es pot començar a l’Àrea de Santa Margarida. Ambdues àrees es troben a la carretera GI-524, d’Olot a Santa Pau. A més, al llarg del seu recorregut hi ha connexions amb els itineraris 3 (Olot-Can Xel-Santa Pau), 5 (Can Xel-Colltort) i 15 (grederes del Croscat).

Distància: 12km

Temps: 4 h 30 min

Dificultat: Mitjana

Tipus: Familiar

1 comentari

Comments are closed.