Si ets amant de la natura i l’aventura, Santa Pau és el lloc perfecte per a tu. Immersos en un entorn privilegiat i al cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa el nostre territori us ofereix un ampli ventall de rutes senderistes per explorar!

Rutes senderistes a Santa Pau per descobrir la natura en tota la seva esplendor

Des de camins suaus, que serpentegen entre camps i boscos, fins a corriols dels més exigents, que et portaran a cims i miradors panoràmics. A Santa Pai hi ha opcions per a tots els nivells i gustos! Amb la gran varietat de rutes i paisatges impressionants, les possibilitats són infinites. Prepara’t per a una aventura única i inoblidable on la natura et convida a descobrir-la.

_

Totes aquestes rutes que es proposen a continuació són rutes dins l’àrea del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Us recomanem llegir-vos les recomanacions i normes a seguir per visitar l’espai.

Per les terres dels barons de Santa Pau

Ascensió al cim de Finestres: un magnífic mirador de la Garrotxa. Varietat de paisatges amb fagedes i alzinars. Una experiència senderista imperdible per descobrir la bellesa natural de Santa Pau.

Dificultat: Mitjana
Distància: 12 km
Durada estimada: 4h 25 min

Powered by Wikiloc

Per antics camins de monjos

Sant Julià del Mont: Una panoràmica impressionant de la vall de Santa Pau. Les laves dels volcans Santa Margarida i Roca Negra van modelar aquesta fèrtil plana. Una ruta per apreciar la geologia única de la zona.

Dificultat: Mitjana
Distància: 15,2 km
Durada estimada: 5h

Powered by Wikiloc

Ruta dels gorgs

Descoberta de gorgs secrets prop de Santa Pau. Una  per explorar les meravelles ocultes que segueix la ruta de les fonts. Descobriu el poder refrescant de la natura en aquest itinerari.

Dificultat: Mitjana
Distància: 10,6 km
Durada estimada: 3h 15 min

Powered by Wikiloc

 

Ruta de les fonts

Fonts i Gorgs: Naturalesa i frescor a Santa Pau. Descobreix les antigues fonts de Santa Pau i segueix la ruta dels Gorgs. Admira les fonts preservades pel poble i refresca’t enmig de la natura.

Dificultat: Fàcil
Distància: 5 km
Durada estimada: 1h 25 min

Powered by Wikiloc

La Fageda Fosca

La Fageda Fosca: Una joia oculta a Santa Pau. Descobreix la màgia de la Fageda Fosca de Santa Pau i el petit volcà d’en Simón. Rutes senzilles per connectar amb la natura i la serenor d’aquest entorn fascinant.

Dificultat: Mitjana
Distància: 6 km
Durada estimada: 2h 45min

Powered by Wikiloc

De castell a castell

Una ruta que connecta dos castells travessant paisatges encisadors i l’encant medieval de les antigues fortificacions. Una experiència per a explorar la riquesa històrica i la bellesa natural de la Garrotxa.

Dificultat: Mitjana
Distància: 12,3 km
Durada estimada: 4h 20 min

Powered by Wikiloc

Fageda d’en Jordà – Volcà de Santa Margarida – Volcà del Croscat

Itinerari clàssic per excel·lència per visitar tres dels llocs més coneguts i atractius del Parc Natural. Si bé l’inici recomanat és l’Àrea de Can Serra (Fageda d’en Jordà), també es pot començar a l’Àrea de Santa Margarida. Ruta nº1 del Parc Natural

Dificultat: Mitjana
Distància: 12 km
Durada:  4h 30min


Powered by Wikiloc

Sender Joan Margall – La Fageda d’en Jordà

L’itinerari és planer i curt, ideal per passejar pel cor de la Fageda d’en Jordà, admirar-ne l’encís i submergir-se plenament en la seva peculiar atmosfera. Ruta nº 2 del Parc Natural.

Dificultat: Fàcil
Distància: 1,5 km
Durada estimada: 35min


Powered by Wikiloc

Sandra Pau – Olot (per la Cot i la Fageda d’en Jordà)

A peu o en bicicleta, recorre la zona central del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Ruta nº3 del Parc Natural

Dificultat: Mitjana
Distància: 12,75 km
Durada estimada: 2h 45 min (caminant)


Powered by Wikiloc

Can Xel – Castell de Colltort – Fontpobra – Can Xel

Descobreix les ruïnes del castell de Colltort i la zona de Fontpobra en un dels itineraris més desconeguts del Parc Natural. Ruta 5 del Parc Natural

Dificultat: Mitjana
Distància: 6,8 km
Durada:  1h 40min


Powered by Wikiloc

Santa Pau – Santa Maria dels Arcs – Sant Martí – El Sallent

Itinerari per conèixer l’església de Santa Maria dels Arcs, l’antiga església parroquial de Santa Pau fins al segle XV, l’església de Sant Martí, on la llegenda diu que Bernat Tallaferro es va encomanar al sant d’aquesta església, i l’encantador veïnat del Sallent, un llogaret congelat en el temps. Ruta 14 del Parc Natural

Dificultat: Mitjana
Distància: 13,7 km
Durada estimada: 3 h 25min


Powered by Wikiloc

Grederes del volcà Croscat

Visiteu l’impressionant tall del volcà del Croscat, considerat durant molts anys el més jove de la zona volcànica, va erupcionar fa uns 11.500 anys. És un volcà de tipus estrombolià, que es caracteritza per l’emissió de laves fluïdes i l’expulsió moderadament violenta de fragments de magma, que reben el nom de piroclastos. Ruta 15 del Parc Natural.

Dificultat: Fàcil
Distància: 2,9 km
Durada estimada: 40 min

Powered by Wikiloc