Santa pau és un dels pobles medievals amb més encant de Catalunya. Al cor de la zona volcànica de la Garrotxa, t’espera per revelar-te els seus secrets, llaurats en muralles i carrerons empedrats.

Deixa’t seduir per una de les places porticades més ben conservades de Catalunya, degusta els famosos fesols, distingits amb una Denominació d’Orígen protegida!

Viatjar a Santa Pau suposa una immersió en un paisatge únic de boscos singulars i cràters volcànics. Gaudiràs de panoràmiques de gran bellesa, on el verd infinit es fon amb el negre del basalt i els tons de coure de la lava, que fa milions d’anys modelaren aquesta zona de l’interior de Catalunya.

Deixa’t seduir pel patrimoni medieval de la vila de Santa Pau!

Descobrir el patrimoni arquitectònic que s’amaga entre volcans, fagedes i colades de lava és una experiència que has de viure. A Santa Pau podràs passejar per seva vila medieval, construïda fa més de 700 anys i viure, ara i aquí, la teva història!

UNA MICA D’HISTÒRIA…

Hi ha referències de Santa Pau com a nom de lloc des del 878, fa més de 1000 anys! A finals del segle XIII es creà la baronia de Santa Pau i el baró passà a residir al Castell. Això desencadenà un procés de construcció de cases, places i muralles al seu voltant buscant refugi i seguretat.

Entre aquestes en destaca la plaça Major, que abans s’anomenava “Firal dels Bous”, ja que era on s’aplegaven els pagesos dels voltants els dies de mercat. Les seves voltes ens mostren l’evolució del gòtic rural català al llarg del segle XIII i XIV, i eren ben útils per no mullar-se si els dies de mercat plovia.

Per aquest poblet medieval de la Garrotxa, hi van passar els remences i molts segles més tard també els carlins, cosa que ens remet a la situació estratègica de la vila. Aquestes rutes ens mostraran una història plena de batalles i guerrilles que baixaven de les muntanyes per assaltar el poble i convertir-lo en una plaça forta. Com veiem, la història de Santa Pau és molt llarga, des dels primers volcans fins a l’actualitat.

Amb visita guiada

Si tens ganes de visitar Santa Pau i, alhora, vols que et descobrim tots els racons i raconets i històries passades entre carrerons i muralles medievals, reserva ja la teva visita! Amb la visita descobriràs el patrimoni arquitectònic que s’amaga entre volcans, fagedes i colades de lava!

Santa Pau té molta història! Tanta, que inclús les pedres parlen… diuen!

La visita que us proposem és de caràcter històric, cultural, patrimonial i gastronòmic, i permet al visitant conèixer amb tot detall un dels pobles medievals més ben conservats i amb més encant de Catalunya!

Al teu aire

Garrotxa Cultour epot ser el millor aliat per seguir la proposta de descoberta del patrimoni de Santa Pau. Hi trobaràs informació molt completa de tots els indrets d’interès (ermites, edificis singulars…) amb fotografies, vídeos i passatemps de tota mena, que permetran als més petits aprendre tot jugant.

Registra’t o entra amb el teu compte de Facebook, marca els llocs que vagis visitant i consulta el rànquing dels usuaris més inquiets.

Coneixes els Fesols de Santa Pau?

Les millors excursions a prop de Barcelona per fer amb amics o família. Rutes per a tots els nivells entre volcans i boscos de Santa Pau

+